A dróton túl

A katonai bázisokat szögesdrót veszi körül. A dróton túl van a kemény. Riportok Afganisztánból, a Közel-Keletről és egyéb nehéz helyekről, de más külpolitika is. A szerző újságíró, korábban Brüsszelben, Bejrútban és Londonban dolgozott. Legújabb könyvéről itt. Twitter twitter.com/balintszlanko. Emailt írni ide lehet: bszlanko[kukac]gmail.com. English-language website: balintszlanko.com

Könyv

miertjoademokraciacimlap_kicsi.jpg

Twitter

Könyv, Afganisztán

borito.jpg

Könyv, EU

Improvizált robbanóeszköz

2011-03-31 16:08 - Szlankó Bálint

IMG_0924

IMG_0934

 

Szóval ez történt velünk. Egy vegyes amerikai-afgán járőr volt, és egy afgán platós Humvee alatt robbant fel a bomba, állítólag kb. harminc kilós volt, szóval esélyük sem volt. Állítólag ha az amerikai MATV alatt robban, akkor megússzuk, csak feldobta volna a levegőbe. Ennek ellenére meglepően halk volt a robbanás, sokkal halkabb, mint például a 120 mm-es aknavetők, amikkel éjszakánként veretik a tálib utánpótlásvonalakat, persze ment a kocsi motorja, meg a fejemen volt a fülhallgató. De akkor is.

A képen látszik, hogy a Humveenak konkrétan eltűnt a hátsó fele. Nem megrongálódott, hanem eltűnt. Ennek fényében csoda, hogy az ötfős krúból hárman megmaradtak, egyik gyerek konkrétan úgy szökdécselt ki a robbanásból, mint egy gazella, igaz, égett a ruhája elég rendesen, pont mint a filmekben. Ő az, aki a képen látszik, ahogy az amerikai felcser kötözi be, fasziról konkrétan úgy lógott a bőre, mintha a ruhája lett volna. Utána volt néhány perc, nekem elég kaotikusnak tűnő lövöldözés is ("Ki lő?? Nem látok szart se!!" stb). Majd később felrakok egy videót is az egész rajtaütésről, csak olyan lassú a net. 

Címkék: afganisztán koszt

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://drotontul.blog.hu/api/trackback/id/tr702788495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása