A dróton túl

A katonai bázisokat szögesdrót veszi körül. A dróton túl van a kemény. Riportok Afganisztánból, a Közel-Keletről és egyéb nehéz helyekről, de más külpolitika is. A szerző újságíró, korábban Brüsszelben, Bejrútban és Londonban dolgozott. Legújabb könyvéről itt. Twitter twitter.com/balintszlanko. Emailt írni ide lehet: bszlanko[kukac]gmail.com. English-language website: balintszlanko.com

Könyv

miertjoademokraciacimlap_kicsi.jpg

Twitter

Könyv, Afganisztán

borito.jpg

Könyv, EU

Toyota Corolla nem áll meg

2010-09-11 09:14 - Szlankó Bálint

Olyat is ritkán látni, hogy Kabul ki van ürülve, a boltok bezárva, meg minden. Pedig most pont ez van, mert vége van a ramadánnak, és háromnapos ünnep van, az eid, ilyenkor pedig mindenki hazahúz és full kuss.

Annyi mondjuk így is volt, hogy a katonai repülőtér bejáratánál egy jó öreg fehér Toyota Corolla - Kabulban minden autó kábé Toyota Corolla - nem akart megállni a roadblocknál, és a belga őrség rálőtt, igaz csak egy ilyen fényjelző rakétával (hogy van magyarul az, h flare?), pont amíg ott szerencsétlenkedtem a papírjaimmal. Gecinagy dörrenés, arc beletapos a fékbe, kinyílik az anyósülés oldalán az ajtó, kihajol a csávó és elkezd ordítani a katonával, hogy you fucking prick, you fucking prick!! Mondjuk biztos keményen beszartak. Aztán kihátrál keményen és elhúz. Belga meg ilyen mechanikusan beledünnyög a rádióba, hogy force escalation at main gate, over... Aztán visszafordul hozzám és tovább fecseg arról, hogy az az ambíciója, hogy ha leszerel, akkor odahaza nyit egy számítógépboltot. Egymillió euró belga frankban és félórás privát audiencia II. Alberttel. 

Címkék: afganisztán belgium

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://drotontul.blog.hu/api/trackback/id/tr152288048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása