A dróton túl

A katonai bázisokat szögesdrót veszi körül. A dróton túl van a kemény. Riportok Afganisztánból, a Közel-Keletről és egyéb nehéz helyekről, de más külpolitika is. A szerző újságíró, korábban Brüsszelben, Bejrútban és Londonban dolgozott. Legújabb könyvéről itt. Twitter twitter.com/balintszlanko. Emailt írni ide lehet: bszlanko[kukac]gmail.com. English-language website: balintszlanko.com

Könyv

miertjoademokraciacimlap_kicsi.jpg

Twitter

Könyv, Afganisztán

borito.jpg

Könyv, EU

Tuzharc kell, haver

2010-02-20 12:50 - Szlankó Bálint

Elhangzott itt, hogy szabadsagra volna szuksegem. A valosag ezzel szemben az, hogy  kimagaslo formaban vagyok, nem ugy, mint az az amerikai ujsagiro, akivel tegnap talalkoztam a hotelben. Az arc eszakkeleten volt valami amerikai alakulattal ket honapot, es szerintem tuti, hogy poszttraumatikus stressz-szindromaja van. Beszoptak valami irgalmatlan rajtautest egy volgyben, az elso percben elvesztettek egy Humveet, masik ketto belesullyedt a sarba, tovabba beragadtak a geppuskaik, es meg a radio is elromlott. (Nem mintha nem lett volna tokmindegy, ugyanis valami miatt az egysegnek egyebkent sem volt air supportja.) Vegul az arcnak maganak kellett beulnie az egyik Humvee volanja moge, mert a sofor megsebesult, es kivezetnie a cuccot a kemenybol. Azota nincs annyira jol, eleg sokat cigizik, folyton errol almodik, es allandoan azt hajtogatja, hogy vissza akar menni "csak meg egyet". "Tuzharc kell, haver, tuzharc, ertsd mar meg!!!" - magyarazza hevesen gesztikulalva, mintha valami tuti uj drogrol beszelne, ami sajnos tul jo parhuzam, szoval kuss.

Címkék: afganisztán

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://drotontul.blog.hu/api/trackback/id/tr931775635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása