A dróton túl

A katonai bázisokat szögesdrót veszi körül. A dróton túl van a kemény. Riportok Afganisztánból, a Közel-Keletről és egyéb nehéz helyekről, de más külpolitika is. A szerző újságíró, korábban Brüsszelben, Bejrútban és Londonban dolgozott. Legújabb könyvéről itt. Twitter twitter.com/balintszlanko. Emailt írni ide lehet: bszlanko[kukac]gmail.com. English-language website: balintszlanko.com

Könyv

miertjoademokraciacimlap_kicsi.jpg

Twitter

Könyv, Afganisztán

borito.jpg

Könyv, EU

Na!

2010-01-17 09:31 - Szlankó Bálint

Eloszor is, ezt mar tegnap is ki akartam javitani: ez itt nem az 1. tengereszgyalogos expedicios dandar, hanem a 2. Mentsegemre szoljon, hogy a briefelo alez. is osszekeverte.

A jo hir az, hogy megis van ma este gep, szoval megyek Garmsirbe. Errol azt kell tudni, hogy a Helmand folyo also volgye, egy egesz amerikai tengereszgyalogos-zaszloalj van ott, tavaly juliusban mentek be. Az aktualis hir Garmsirbol az, hogy par napja - vagy talan mar a mult heten? - valaki elterjesztette a hirt, hogy amerikai katonak meggyalaztak a Korant. Ezek a sztorik idonkent felroppenek, keptelenseg eldonteni roluk, hogy igazak-e vagy nem, viszont a helyiek kozul sokan elhiszik (plane ha meg nehany fizetett talib provokator is hergeli oket). Naszoval ezen a tuntetesen afgan katonak vagy belbiztonsagiak belelottek a tuntetokbe, es tobb ember meghalt. Azota mindenki kicsit ideges. Egyebkent meg utszeli bombak es random belovesek, gondolom, ennyire fut az ellenalloktol.

A terv az, hogy vegigjarom a kis jarorposztokat es tuzbazisokat, meg elmegyek a torzsi suratalalkozokra. De elsosorban megnezem, hogy hogyan halad az afgan katonak es rendorok kikepzese es mire kepesek ezek az arcok - ez ugyanis az exit strategy. Ha ugyanis a NATO hazamegy, akkor az afgan katonaknak kell majd egybetartaniuk a cuccot. A tobbi csak blabla, abban meg senki nem ketelkedik, hogy az amerikaiak le tudjak nyomni a talibokat. Majd irok, ha van net.

Itt van meg egy foto, a tavaszi nagytakaritast vegzo tengereszgyalogosokrol.

Címkék: afganisztán

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://drotontul.blog.hu/api/trackback/id/tr331678633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása