A dróton túl

A katonai bázisokat szögesdrót veszi körül. A dróton túl van a kemény. Riportok Afganisztánból, a Közel-Keletről és egyéb nehéz helyekről, de más külpolitika is. A szerző újságíró, korábban Brüsszelben, Bejrútban és Londonban dolgozott. Legújabb könyvéről itt. Twitter twitter.com/balintszlanko. Emailt írni ide lehet: bszlanko[kukac]gmail.com. English-language website: balintszlanko.com

Könyv

miertjoademokraciacimlap_kicsi.jpg

Twitter

Könyv, Afganisztán

borito.jpg

Könyv, EU

A dróton belül

2010-01-14 04:52 - Szlankó Bálint

Egy katonai bázis olyan, mint egy nagy, lélegző szörny. A generátorok mormolnak a háttérben, néha éles visítással elhúz egy szállítórepülőgép, hogy beleremegnek a sátrak, vagy végigrobog egy munkagép, egy harckocsi a konténerek közti úton, és a drótkerítés meg a betonakadályok, és egyébként is minden olyan ipari és nagy és brutális, még a menzasátor is akkora, hogy alig látni a plafont. Néhány nap és maga alá temet ez az egész, remélem, a holnapi géppel kijutok.

 

 

A ma reggeli interjúból nem lett semmi, mert az afgán emberem, aki egy amerikai újságnak is dolgozik, kapott egy fülest, hogy valaki bele akar vezetni egy benzinesteherautót az irodájukba, ahol pár amerikai lap meg rádió van, és elrohant, hogy átvigye a főnökét a Serena hotelbe. Ugyan nem tudom, hogy a Serena annyira biztonságos volna, de legalább nem kell odakinn fagyoskodnom reggel hétkor. Itt egy fotó pár afgán dolgozóról, akik nem úszták meg ilyen könnyen. 

 

 

A New York Times azt írja, hogy az amerikaiak valami nagy offenzívára készülnek Helmandban. Egyelőre nem tudom, örüljek-e ennek vagy ne. 

Címkék: afganisztán

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://drotontul.blog.hu/api/trackback/id/tr71671106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása