A dróton túl

A katonai bázisokat szögesdrót veszi körül. A dróton túl van a kemény. Riportok Afganisztánból, a Közel-Keletről és egyéb nehéz helyekről, de más külpolitika is. A szerző újságíró, korábban Brüsszelben, Bejrútban és Londonban dolgozott. Legújabb könyvéről itt. Twitter twitter.com/balintszlanko. Emailt írni ide lehet: bszlanko[kukac]gmail.com. English-language website: balintszlanko.com

Könyv

miertjoademokraciacimlap_kicsi.jpg

Twitter

Könyv, Afganisztán

borito.jpg

Könyv, EU

Szabadidős forradalmárok rombolják Kadhafi építményét

2011-05-10 19:31 - Szlankó Bálint

"Nála semmi sem lehet rosszabb" - mondja saját elnökéről egy férfi a líbiai Bengáziban, ami a három hónapja kitört líbiai forradalom kormányellenes erőinek központja. A város megvadult a boldogságtól, a többség a fellegekben jár és folyamatosan ünnepel. Szabadidejükben pedig háborúzni tanulnak. Kadhafi építménye azonban hiába bomladozik, neve még mindig félelmetesen cseng. Helyszíni riport Bengáziból. 

A srácok úgy menetelnek keresztül az üres placcon, ahogy mások botladoznak, de a lelkesedésükhöz nem férhet kétség. A fegyverropogást már teljesen megszokták. Meg sem rezzennek, amikor irtózatos csattanással megszólal mellettük egy géppuska. Amikor pedig az idősebb katona nekiáll elmagyarázni, hogyan működik az idősödő szovjet fegyver, befejezik az idétlenkedést, és elmélyülten figyelnek. Nem telik bele egy hónap, és egy részük a fronton lesz.

Folytatás itt (Origo). 

Miszratában vagyok, legközelebb innen jelentkezem. Addig is olvassatok Twitteren, próbálok minden nap írni valamit, de az egész városban csak a kórházban van net. twitter.com/balintszlanko

Kikapcsoltam a kommentelést, mert nem bírtam se erővel, se idővel a moderálást, nélküle meg hajlamos volt a dolog elviselhetetlen őrjöngésbe átcsapni. Minden értelmes kommentelőtől elnézést kérek, de a közönség egészének lelkiállapota jelenleg sajnos nem alkalmas a kétoldalú kommunikáció ezen formájára. Minden normális stílusban megírt, kontruktív hozzászólásért továbbra is hálás vagyok, emailen keresztül (ott van a jobb hasábban). Cső.

Címkék: líbia

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://drotontul.blog.hu/api/trackback/id/tr952893869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása