A dróton túl

A katonai bázisokat szögesdrót veszi körül. A dróton túl van a kemény. Riportok Afganisztánból, a Közel-Keletről és egyéb nehéz helyekről, de más külpolitika is. A szerző újságíró, korábban Brüsszelben, Bejrútban és Londonban dolgozott. Legújabb könyvéről itt. Twitter twitter.com/balintszlanko. Emailt írni ide lehet: bszlanko[kukac]gmail.com. English-language website: balintszlanko.com

Könyv

miertjoademokraciacimlap_kicsi.jpg

Twitter

Könyv, Afganisztán

borito.jpg

Könyv, EU

A honvédségbe a cigányokkal!

2011-04-19 14:12 - Szlankó Bálint

Na itt van még egy ellentmondásos gondolat (mert az tegnap is úgy bejött a Gripenekkel). A felnőtt cigány férfiak 85 százalékának nincsen hivatalos munkaviszonya (mondta Balog Zoltán államtitkár kedden). A Magyar Honvédség szerződéses állományában akkora lukak tátonganak, mint az ólajtó (Dr. Benkő vezérkari főnök szerint kb. háromezer ember hiányzik).

A végrehajtó állomány (őrvezető-tizedes-szakaszvezető) hetven-nyolcvanezer forintot keres körülbelül, ami persze nem valami jó pénz, még az ilyen-olyan kiegészítőkkel együtt sem, de talán ez is jobb, mint a munkanélküliség. Mindenki jól jár. Tehát javaslom a munkanélküli roma férfiaknak, hogy jelentkezzenek a legközelebbi toborzóirodán. 

Mielőtt valaki elkezdene őrjöngeni, nem kényszersorozást javaslok, de talán valamilyen iniciatívával ebbe az irányba lehetne őket tolni. A gondolat amúgy nem tőlem származik, egy mai konferencián hangzott el HM-illetékesek szájából.

Abban persze nem vagyok teljesen biztos, hogy ez az egész a gyakorlatban olyan marha simán menne, a fekete-fehér integráció is évtizedekbe telt az amerikai hadseregben, hogy mást ne mondjak, és sok szempontból a jó öreg honvédség sem éppen a társadalmi progresszió fellegvára, ha értitek, hogy mondom, de valahol el kell kezdeni. 

Igaz, a toborzási szándék hirdetésével praktikusan némiképp szembemegy, hogy a kormány közben meg akarja szüntetni a katonák kedvezményes nyugdíjbavonulási lehetőségét, ami az egyik legfontosabb dolog, amit a honvédség kínál, de persze nem lehet mindenre gondolni. (Igaz, ez csak a hivatásosokra vonatkozik, a szerződésesekre egyébként sem - right?)

Címkék: cigányok honvédség

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://drotontul.blog.hu/api/trackback/id/tr642839574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása