A dróton túl

A katonai bázisokat szögesdrót veszi körül. A dróton túl van a kemény. Riportok Afganisztánból, a Közel-Keletről és egyéb nehéz helyekről, de más külpolitika is. A szerző újságíró, korábban Brüsszelben, Bejrútban és Londonban dolgozott. Legújabb könyvéről itt. Twitter twitter.com/balintszlanko. Emailt írni ide lehet: bszlanko[kukac]gmail.com. English-language website: balintszlanko.com

Könyv

miertjoademokraciacimlap_kicsi.jpg

Twitter

Könyv, Afganisztán

borito.jpg

Könyv, EU

Gripen

2011-04-18 18:01 - Szlankó Bálint

Nincs elég repülőgép ennek a büdös Khadafinak a lebombázására, hiába kérnek az angolok meg a franciák a NATO-tól, mi meg itt ülünk egy század Gripenen. Értem, hogy ez nem olyan egyszerű, mert nyilván nem repülnek eleget a pilótáink - valaki azt mondta a napokban, hogy csak évi harminc órát -, meg nyilván nincsenek ilyen feladatra kiképezve (vagy igen?), meg gondolom fegyver sincs elég ezekhez a repülőgépekhez (bár talán azt még lehetne szerezni). De akkor meg minek tartjuk őket? A légteret nincs kitől védeni, mert nincs ellenség (tudom, már ki lettem oktatva párszor, hogy a) de igen b) majd lesz, de szerintem akkor sincs), másra meg nem lehet őket használni, mert láthatólag nem lehet. Kár volt kifizetni azt a sok pénzt értük, bottom line. Közben meg egy csomó más cucc hiányzik, ugye, mert nincs rá pénz, többek közt Afganisztánban, ahol viszont nagyon is kell, és most kell. Pedig most nagyon kéne a repülő, mert ha ez az elmebeteg legyalulja Miszratát, akkor rettenetesen be fog égni a NATO, és az ugye mi is vagyunk, remember? A szegény líbiaiakról nem is beszélve. 

Címkék: nato gripen

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://drotontul.blog.hu/api/trackback/id/tr952837315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása