A dróton túl

A katonai bázisokat szögesdrót veszi körül. A dróton túl van a kemény. Riportok Afganisztánból, a Közel-Keletről és egyéb nehéz helyekről, de más külpolitika is. A szerző újságíró, korábban Brüsszelben, Bejrútban és Londonban dolgozott. Legújabb könyvéről itt. Twitter twitter.com/balintszlanko. Emailt írni ide lehet: bszlanko[kukac]gmail.com. English-language website: balintszlanko.com

Könyv

miertjoademokraciacimlap_kicsi.jpg

Twitter

Könyv, Afganisztán

borito.jpg

Könyv, EU

Tunézia és demokrácia

2011-01-15 10:45 - Szlankó Bálint

Az gecijó, hogy Tunéziáról évekig úgy beszéltek emberek, hogy az bezzeg, ott izé, ott nincs demokrácia, izé, meg nincs szabad sajtó, hanem erős elnök van oszt' rend van meg jólét meg süt a nap, izé, izé. A tökéletes ellenpélda a hosszúhajú, kardigános örjöngőknek, majdnem olyan jó, mint Kína. Aha bazmeg. Éhséglázadások, a rendőrség éleslőszerrel lőtt a tüntetőkbe, legalább 24 ember meghalt (de lehet, hogy 60), az elnök meg elmenekült a gecibe Szaúd-Arábiába (good riddance, faszfej Your Excellency). Akkor úgy látszik, mégiscsak ennyit erről a modellről, írástudatlanok.

Címkék: demokrácia tunézia

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://drotontul.blog.hu/api/trackback/id/tr512585204

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Könnygáz Tunéziában 2011.01.17. 17:02:02

A biztonsági erők könnygázt vetettek be hétfőn a tunéziai fővárosban, Tuniszban tüntetők ellen, akik azt követelték, hogy a kormányzó párt távozzon a hatalomból.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása