A dróton túl

A katonai bázisokat szögesdrót veszi körül. A dróton túl van a kemény. Riportok Afganisztánból, a Közel-Keletről és egyéb nehéz helyekről, de más külpolitika is. A szerző újságíró, korábban Brüsszelben, Bejrútban és Londonban dolgozott. Legújabb könyvéről itt. Twitter twitter.com/balintszlanko. Emailt írni ide lehet: bszlanko[kukac]gmail.com. English-language website: balintszlanko.com

Könyv

miertjoademokraciacimlap_kicsi.jpg

Twitter

Könyv, Afganisztán

borito.jpg

Könyv, EU

Mexikói bableves, George Orwell és egy tálib rakéta

2010-09-13 23:14 - Szlankó Bálint

Óriási. Megvan még az amerikai újságíró, akiről februárban írtam? Az arc, aki bekapta azt a csúnya rajtaütést északon és utána kicsit úgymaradt. Nos, az arc élete egészen George Orwell-i fordulatot vett. Elfogyott a pénze, kifogyott a hitelezőkből, az amerikai sajtósok nem állnak vele szóba, mert összesen egy cikket tudott megjelentetni valami fing georgia-i újságban (azt sem fizették ki), ráadásul felrobbantották a gecibe a hotelt, ahol lakott és örülhet, hogy ép bőrrel megúszta.

Valahogy sikerült lekeverednie egy katonai géppel Kandahar Air Fieldre, asszem még érvényes volt az akkreditációja, és itt meg jobb híján beállt dolgozni egy afgán logisztikai céghez. Azóta itt rohad KAF-on, ami ugye a vilag legunalmasabb helye, meg a konyvtarban is csak otveneves romantikus regenyek vannak, amiket ki tudja, ki kuldott otthonrol ezeknek az arcoknak (bar ma talaltam egy James Bondot is!!!), naszoval egy sátorban lakik, ahol az átutazó amerikai katonákat szállásolják el, és a világ legkisebb példányszámú újságjaitól próbál akkreditációt szerezni magának. Megallas nelkul idegeskedik, hogy itt van a tuti kozepen, de lemarad az egesz haborurol, mert akkreditacio nelkul nem mehet ki az alakulatokkal. A francia kavezoban uldogel es cigizget, meg a katonak sztorijait hallgatja, jobb hijan. Ja, és lejárt a vízuma, vagyis nem tudja elhagyni az országot. A szabadúszó újságíró romantikus élete! Azon röhög kínjában, hogy talán majd könyvet ír Down and out in Kabul and Kandahar címen és híres lesz általa.

Jött ma egy tálib rakéta vacsora közben, öröm volt nézni, ahogy egyszerre kábé kétszáz ember vágódott ki a székéből és vetette magát hasra az ebédlő padlóján. Két perccel később sms az amerikai gyerektől: „Told you, man.”

Már kaptam elég tüzérségi tüzet, de még mindig remeg utána a kezem. Egyébként elég jól mutatja, milyen keveset sikerült itt lent elérniük a kanadaiaknak meg az amerikaiaknak, ha még 2010-ben is a tálibok lőtávolságán belül van a fő támaszpont / nemzetközi repülőtér. Mi?

A mai vacsora: mexikói csipős bableves, hideg marhasült, kecskesajt, joghurt, savanyúuborka, barnakenyér. A mai ebéd: főtt hal, krumplikrokett, gravyszósz, valamilyen savanyúság, már elfelejtettem. A mai reggeli stb.

* Valójában nem porvihar van, mint megtudtam, mert kurvára nincs vihar, hanem dagály van, és az emeli meg ezt a nagyon finom homokot. Szerintem ez fantasztikus.

Címkék: afganisztán

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://drotontul.blog.hu/api/trackback/id/tr992294697

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ELHUNYT OSAMA BIN LADEN - OLVASÓI 2010.09.14. 09:59:40

   Végre egy 100% közlésre alkalmas olvasói poszt, ráadásul névvel-címmel-blogajánlással. Annak különösen örülünk, hogy egy fényes humorista karrier előtt álló, vérprofi tollforgató küldött nekünk posztot. A kikvogymuk.blog.hu szerzője,&...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása