A dróton túl

A katonai bázisokat szögesdrót veszi körül. A dróton túl van a kemény. Riportok Afganisztánból, a Közel-Keletről és egyéb nehéz helyekről, de más külpolitika is. A szerző újságíró, korábban Brüsszelben, Bejrútban és Londonban dolgozott. Legújabb könyvéről itt. Twitter twitter.com/balintszlanko. Emailt írni ide lehet: bszlanko[kukac]gmail.com. English-language website: balintszlanko.com

Könyv

miertjoademokraciacimlap_kicsi.jpg

Twitter

Könyv, Afganisztán

borito.jpg

Könyv, EU

Aludj, amíg nem vagy éhes

2010-01-17 06:06 - Szlankó Bálint

Itt unatkozom ket napja. És úgy néz ki, még egy napot fogok. Mégsincs gép holnap Garmsirbe. A ket faszi a New York Timestol, akikkel lejottem, mar elment, pedig viccesek voltak. Nagy hahotazas kozepette meseltek kulonbozo morbid haborus elmenyeiket.

Lehet, hogy ezen a kepen idilinek tunik, de valojaban borzalmasak ezek a nagy bázisok. Semmit nem lehet csinálni, még az internet is alig működik. Valaki az előbb azt mondta, hogy a hely mottója: aludj, amíg meg nem éhezel, egyél, amíg el nem álmosodsz. Szürreális. Olyan kaják vannak az ebédlőben, rossz nézni, egyszer majd' alkarnyi királyrákokat nyomattak.

Fenn a bagrami légibázison van egy csávó, egy amerikai katona, konkrétan az a dolga, hogy a forgalmat irányítja az ebédlősátor meg az út másik oldalán lévő lakósátrak között. Az ut kicsit szelesebb, mint egy jarda, az autoforgalom pedig mennyivel mehet maximum? Harminccal? De mindegy, jönnek a GI-k enni, ő meg leállítja az autókat, amíg át nem mennek. Aztán megint int. Ez az ő egyéves bevetése. Mit csinál, amikor nem az autóknak integet? Eszik, gondolom.

Viszont egyre nagyobb a nyuzsi. Nem titok, hogy offenziva keszul, meg akarjak tamadni Mardzsat, ami az utolso nagy, talibok altal ellenorzott telepules a Helmand folyo volgyeben. A szatellitfoton, amit tegnap mutattak, kis utcak es ontozocsatornak bonyolult halozata lathato. A talibok nyilvan mindent telepakoltak mar kisebb-nagyobb meglepetescsomagokkal. Jo kis buli lesz.

Viszont a web2.0 jegyeben (az egyetemen meg distributed networksnek hivtuk, ugye?), akinek erdekes kerdese, tema- es sztoriotlete van, valami furja az oldalat, szeretne tudni, hogy a t'gyalogosok hogyan csinaljak, irja ide, mert akkor kideritem, megkerdezem, megirom. Az olvasoknak dolgozom, ertitek.

Címkék: afganisztán

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://drotontul.blog.hu/api/trackback/id/tr391678524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása