A dróton túl

A katonai bázisokat szögesdrót veszi körül. A dróton túl van a kemény. Riportok Afganisztánból, a Közel-Keletről és egyéb nehéz helyekről, de más külpolitika is. A szerző újságíró, korábban Brüsszelben, Bejrútban és Londonban dolgozott. Legújabb könyvéről itt. Twitter twitter.com/balintszlanko. Emailt írni ide lehet: bszlanko[kukac]gmail.com. English-language website: balintszlanko.com

Könyv

miertjoademokraciacimlap_kicsi.jpg

Twitter

Könyv, Afganisztán

borito.jpg

Könyv, EU

Miért jó a demokrácia?

2010-01-14 17:56 - Szlankó Bálint

Tudom, hogy per pillanat ez nem illik ide annyira, de írtam az Economistba a kedvenc témámról egy jó hosszút, tessék kattintani.  

Democracy's decline

Crying for freedom

Jan 14th 2010 | BUDAPEST AND KABUL
From The Economist print edition

A disturbing decline in global liberty prompts some hard thinking about what is needed for democracy to prevail

 

MORE than at any time since the cold war, liberal democracy needs defending. That warning was issued recently by Arch Puddington, a veteran American campaigner for civil and political rights around the world.

This week the reasons for his concern became clearer. Freedom House, a lobby group based in Washington, DC (where Mr Puddington is research director), found in its latest annual assessment that liberty and human rights had retreated globally for the fourth consecutive year. It said this marked the longest period of decline in freedom since the organisation began its reports nearly 40 years ago.

Itt folytatódik.

 

Címkék: demokrácia english

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://drotontul.blog.hu/api/trackback/id/tr231672570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása