A dróton túl

A katonai bázisokat szögesdrót veszi körül. A dróton túl van a kemény. Riportok Afganisztánból, a Közel-Keletről és egyéb nehéz helyekről, de más külpolitika is. A szerző újságíró, korábban Brüsszelben, Bejrútban és Londonban dolgozott. Legújabb könyvéről itt. Twitter twitter.com/balintszlanko. Emailt írni ide lehet: bszlanko[kukac]gmail.com. English-language website: balintszlanko.com

Könyv

miertjoademokraciacimlap_kicsi.jpg

Twitter

Könyv, Afganisztán

borito.jpg

Könyv, EU

"Csak legyen nyugalom" - interjú egy gázai egyetemistával

2009-02-01 11:56 - Szlankó Bálint

Origo.hu, 2009. február 1.

Minden teljesen szét van rombolva, a házakba betörő izraeli katonák még a bútorokat is felforgatták. Az otthontalanok nagy része sátrakban lakik és a segélyszervezetektől szerzi be az ennivalót. A háború ellenére a Hamász népszerűsége nőtt, és sokak szerint a rakétákra is szükség lehet még, ha Izrael nem oldja föl a blokádot. De a gázaiak többsége most csak békét akar. Nasszer Barakat utolsó éves gázai egyetemistával, több külföldi újság és hírügynökség munkatársával beszélgettünk telefonon.

Mi a helyzet jelenleg Gázában?

Péntek lévén elég csöndes minden, bár korábban voltak utcai demonstrációk, amelyeket a Hamász szervezett a török miniszterelnök támogatására [Recep Erdogan csütörtökön kiviharzott egy Simon Peresz izraeli elnökkel rendezett nyilvános vitáról, mert úgy érezte, a moderátor nem volt vele tisztességes - a szerk.].

Folytatás itt.

Címkék: izrael palesztina

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://drotontul.blog.hu/api/trackback/id/tr871645216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása